Wat is Snus ?

Wat is Snus tabak

Wat is snus – Ben jij het gebruik van snus aan het overwegen? Dan ben jij zeker benieuwd naar meer informatie over dit product. We gaan dieper in op wat de effecten zijn van snus tabak.

Wat is snus

Wat is snus

Heb jij al gehoord van snus tabak? De tabaksvrije snus maakt een opmars in de wereld!

Tegenwoordig zijn er steeds meer manieren om nicotine in het lichaam op te nemen zonder te roken. Naast sigaretten, waarvan bekend is dat ze schadelijk zijn voor onze gezondheid, zijn er andere tabaksproducten of nicotine vervangende producten. Deze producten kunnen jou voorzien van je dagelijkse dosis nicotine zonder te roken. Kortgeleden hebben verschillende fabrikanten een nieuwe vorm van nicopods ontwikkeld, namelijk een variant zonder tabak. Wil je meer te weten komen over deze vorm? Lees dit artikel dan vooral verder. Nicopods KillaNicopods Pablo

Wat is snus tabak precies?

Snus is tabaksvrij, maar wordt niet gerookt. Dit houdt in dat je toch gebruikt maakt van nicotine in je lichaam krijgt, zonder dat je het rookt. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar: Dit zijn de meest bekende:

  • Zweedse snus: Een zeer populaire vorm die voornamelijk in Scandinavië vaak wordt gebruikt. Deze is droog en plaats je voor een bepaalde tijd onder je bovenlip.
  • Snus zonder tabak: De naam zegt het al, deze bevat geen tabak. Een voorbeeld hiervan zijn de populaire nicotine pouches. Deze vorm is ook in Nederland bezig aan een flinke opmars.
  • Snus zonder tabak en nicotine: Als laatste is er ook nog de variant die zowel de tabak als ook de nicotine links laat liggen. Deze laatste variant bevat dus de minst gelijkwaardige ingrediënten als de originele sigaret.

De effecten van snus tabak

Wat is het effect ervan op het lichaam? Nicotine is een drug, dat een bepaald effect op je heeft. De nicotine zit in de snus en de pouches. Het voordeel ervan is dat de nicotine pouches ten opzichte van roken minder snel door het lichaam wordt opgenomen. Dit zijn de positieve effecten:

  • Ontspannen gevoel: Voor een korte tijd ervaar je dankzij de nicotine een erg ontspannen gevoel. Dit gevoel wordt veroorzaakt door dopamine. Door het gebruik van nicotine wordt er een signaal gestuurd naar het beloningsgedeelte van de hersenen. De receptoren geven de stof dopamine af. Dit geeft een ontspannen en fijn gevoel.
  • Verbeterde concentratie: Nicotine stimuleert de hersenen en verbetert de cognitieve functies. Het geheugen wordt beter, de oplettendheid neemt toe en het leren wordt vergemakkelijkt.
  • Opgewekt gevoel: Wanneer je nicotine in het lichaam krijgt, zul je een opgewekt gevoel ervaren. Dit is het resultaat van een verhoogd adrenaline gehalte in het bloed.

De effecten zullen per individu verschillen. Bij een gemiddeld gebruiker duurt het een paar minuten voordat de bovenstaande effecten merkbaar worden. De effecten zullen 30 tot 40 minuten aanhouden.

Voordelen van snus tabak

Het belangrijkste voordeel is dat de nicotine minder schadelijk is dan producten die over de longen worden gerookt. Snus kan bovendien overal worden gebruikt, zonder dat jij je omgeving tot last bent. Het kan zelfs onopgemerkt binnen worden genuttigd.

Het product wordt in een geheel wit formaat geleverd, daardoor zullen je tanden ook minder snel verkleuren. Bovendien wordt het gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is het goedkoper dan roken. Een win-win situatie!

Conclusie

Wil jij aan je nicotinebehoefte voldoen zonder te roken, probeer dan eens snus tabak uit! Snus tabak is 90% minder schadelijk dan brandbare tabak. Bovendien adviseren artsen en tandartsen snus bij patiënten die het niet lukt op andere wijze te stoppen met roken.

Dit product kan worden gebruikt voor het plezier maar ook als je van plan bent om definitief te stoppen met roken. Je kunt het stap voor stap afbouwen doordat er geen verbrandingsproces nodig is.

The Snus Company

Maak kennis met dé specialist van Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop van nicotine pods van hoogwaardige kwaliteit. Ons assortiment is erg groot en bestaat uit verschillende merken en smaken.

Wil jij graag advies over welke smaak het best bij jou past? Dat kan! Neem voor advies of vragen vrijblijvend contact op met een van onze verkoopspecialisten via onze contact pagina.

Bestellen

Wil jij ons de nicopods kopen of bestellen? Dat kan eenvoudig bij The Snus Company! Mocht je bestelling boven de 40 euro zijn, dan krijg jij jouw bestelling gratis thuis bezorgd! Wij verkopen de meest betrouwbare merken die op de markt verkrijgbaar zijn.

Goede service is voor ons ontzettend belangrijk. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Bestel nu jou favoriete smaak!